Presedintele american Donald Trump il acuza pe predecesorul sau, Barack Obama, ca nu a facut nimic cu privire la un presupus amestec al Rusiei in alegerile prezidentiale, reprotandu-i modul in care a gestionat informatii secrete referitoare la acest lucru, relateaza DPA, citata de News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Tocmai am auzit astazi pentru prima oara ca Obama stia despre Rusia cu mult inainte de alegeri si nu a facut nimic cu privire la asta", declara Trump intr-un interviu pentru Fox News care urmeaza sa fie difuzat duminica.

"CIA i-a dat informatii despre Rusia cu mult inainte de alegeri... Daca avea informatiile, de ce nu a facut nimic referitor la asta?", insista el.

Interviul a fost inregistrat vineri, insa Trump l-a atacat pe Obama in mai multe randuri, saptamana aceasta, pe acest subiect, inclusiv intr-o serie de mesaje pe care le-a postat pe Twitter.

The Washington Post (WP) a dezvaluit ca Obama a primit informatii de la CIA potrivit carora presedintele rus Vladimir Putin le-a ordonat unor agenti rusi sa actioneze in vederea infrangerii democratei Hillary Clinton si alegerii miliardarului american.

Ziarul scrie ca au avut loc luni de deliberari despre modul de a raspunde actiunilor Moscovei, inclusiv despre planuri in vederea plasarii unor arme cibernetice in infrastructura rusa care sa fie folosite in cazul unei escaladari. Pana la urma Obama a impus unele sanctiuni si a expulzat mai multi diplomati rusi, in decembrie.

"Odata ce administratia Obama a fost informata inainte de alegerile din 2016 ca Rusia se amesteca, de ce n-a actionat? Concentrati-va pe ei, nu pe T!", a indemnat Trump intr-un mesaj postat pe Twitter sambata seara.

"Un oficial din administratia Obama a spus ca ei s-au 'sufocat (de emotie)' (atunci) cand a venit vorba sa actioneze impotriva amestecului rus in alegeri", a adaugat el. "Nu voiau sa-i faca rau lui Hillary?", sugereaza Trump.