Materialul folosit la izolarea Grenfell Tower din Londra, o cladire de apartamente unde a avut loc saptamana aceasta un incendiu de amploare, este un material ieftin, care nu rezista la incendii, a declarat un director al companiei Omnis Exteriors, care a produs acest material, pentru The Guardian.

Incendiul din Grenfell TowerFoto: Captura YouTube

Omnis Exteriors produce doua tipuri de material folosit la izolarea cladirilor: unul mai ieftin, folosit la izolarea Grenfell Tower din Londra, si unul mai scump cu doua lire pe metru patrat, care este ignifug.

La construirea Grenfell Tower a fost folosita insa cea mai ieftina varianta de material, a dezvaluit reprezentantul companiei.

In Marea Britanie, spre deosebire de alte tari, legislatia nu are reglementari exprese care sa prevada folosirea de materiale ignifuge la izolarea exterioara a cladirilor de locuinte si a scolilor.

Cel putin 58 de persoane au murit sau sunt date disparute dupa incendiul de miercuri dimineata, a anuntat politia londoneza. Cautarea victimelor ar putea dura cateva luni.