O politista israeliana a fost injunghiata si ranita grav vineri in apropiere de Orasul Vechi din Ierusalim, iar trei presupusi atacatori au fost ucisi, a informat politia israeliana, citata de AFP.

"O politista a fost grav ranita intr-un atac la Poarta Damascului", una din intrarile in Orasul Vechi, a facut cunoscut purtatorul de cuvant al politiei Micky Rosenfeld intr-un comunicat.

"Trei teroristi arabi au fost ucisi de unitati de politie", a adaugat el, conform Agerpres.

Potrivit politiei, doi agresori au deschis focul asupra unui grup de politisti care a replicat, in timp ce al treilea a injunghiat politista aflata la cativa metri departare, inainte de a fi impuscat.

Medici au afirmat ca alte patru persoane au fost ranite in atac, dintre care doua usor si doua moderat.

Atacul a avut loc intr-un moment in care zeci de mii de palestinieni din Ierusalimul de Est si Cisiordania ocupata asistau la rugaciuni pe sit-ul moscheii Al-Aqsa, cu ocazia celei de-a treia vineri din luna sfanta a Ramadanului.

Teritoriile palestiniene si Israelul sunt scena unui val de violente care, de la 1 octombrie 2015, a provocat moartea a 272 de palestinieni, 41 de israelieni, doi americani, doi iordanieni, un eritreean, un sudanez si a unei britanice, potrivit unui bilant intocmit de AFP.

Majoritatea palestinienilor ucisi sunt autori sau presupusi autori ai unor atacuri antiisraeliene, frecvent comise cu arma alba de tineri izolati.