Congresmanul republican Steve Scalise, impuscat miercuri pe terenul de baseball, este in stare critica, au anuntat reprezentanti ai spitalului unde a fost operat politicianul, citati de ABC News si de news.ro. Cu cateva ore inainte de anuntul facut de medici, echipa sa a anuntat, intr-un comunicat, ca, inainte de a intra in operatie, Scalise era intr-o dispozitie buna.

Steve ScaliseFoto: Wikipedia

"Inainte de a intra in operatie, liderul (republican - n.r.) era intr-o dispozitie buna si a discutat cu sotia sa la telefon", a anuntat echipa sa intr-un comunicat, cu cateva ore inainte de anuntul medicilor.

"El este recunoscator pentru actiunile curajoase ale Politiei Capitoliului american, serviciilor de interventie in situatii de urgenta si colegilor", a adaugat echipa congresmanului.

Barbatul suspectat ca a deschis focul asupra unui grup de congresmeni republicani, pe un teren de baseball din Alexandria, Virginia, o suburbie a Washington DC, a fost identificat de oficiali din politia federala drept James T. Hodgkinson, in varsta de 66 de ani, din Belleville, Illinois, relateaza Washington Post.

Acesta ar fi fost inspector in constructii si un sustinator al democratului Bernie Sanders. El a murit la spital, in urma ranilor suferite.

Hodgkinson ar fi deschis focul asupra unui grup de congresmeni republicani si consilieri ai lor in timp ce se antrenaul pentru un meci de baseball impotriva democratilor din Legislativ. Liderul republican Steve Scalise, un consilier al membrului Camerei Reprezentantilor Patrick Williams, precum si doi ofiteri ai Politiei Capitoliului care trebuiau sa il apere pe Scalise, au fost raniti.

Scalise, in varsta de 51 de ani, reprezinta Louisian din 2008 si este presedinte al Comisiei pentru Studii Republicane ale Camerei Reprezentantilor. El este casatorit si are doi copii.

Conservatorul se numara printre alesii care conduc eforturile de anulare a Obamacare, una dintre prioritatile republicane.