​Columbia, unde casatoria intre persoanele de acelasi sex este autorizata din 2016, a recunoscut in mod oficial la inceputul lunii iunie o familie alcatuita din trei barbati, informeaza Agerpres citand AFP.

Mariaj in treiFoto: youtube.com

"Ne-am dorit să oficializăm (...) familia noastră. Nu exista nimic solid din punct de vedere legal care să ne recunoască ca familie", a declarat Victor Hugo Prada, unul dintre membrii acestei uniuni, într-un material video difuzat luni. "Suntem o familie, o familie poliamoroasă. Este pentru prima dată în Columbia", a adăugat el.

Prada, de profesie actor, și cei doi parteneri ai săi au intrat din 3 iunie sub regimul patrimonial cunoscut în mod legal în Columbia sub numele de "trieja".

Deși acest tip de uniune este frecvent, aceasta este prima "care a fost legalizată", a explicat pentru AFP germanul Rincon Perfetti, avocat la Asociația LGBTI (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali și intersexuali) . "Este o recunoaștere a faptului că există și alte tipuri de familii", a explicat el, potrivit Agerpres.