Presedintele FRF, Razvan Burleanu, nu a exclus posibilitatea ca antrenorul Christoph Daum sa fie demis de la conducerea tehnica a echipei nationale. Burleanu a explicat ca procedura de analiza a activitatii primei reprezentative presupune trei pasi: intocmirea unui raport de catre staful echipei, care va fi ulterior discutat in Comisia Tehnica a FRF si apoi de Comitetul Executiv al federatiei. Fara sa spuna direct ca este posibil ca Daum sa plece, Burleanu a precizat ca "un antrenor este tinut de rezultate, iar rezultatele nu ne avantajeaza", potrivit news.ro.

Dupa meciul amical cu Chile, castigat cu 3-2, Burleanu a recunsocut ca nationala Romaniei nu mai are nicio sansa de calificare la CM din 2018, in urma infrangerii suferite, sambata, scor 1-3, in Polonia.

"E un meci amical, dar e un rezultat pe baza caruia poti sa construiesti. Sanse de calificare nu mai sunt, nu are rost sa ne amagim, putem spera, dar trebuie sa fim cu picioarele pe pamant, ai doar sase puncte in momentul de fata. Doar un rezultat pozitiv in Polonia ne-ar fi putut tine in continuare. In momentul de fata trebuie sa ne gandim foarte bine, sa avem o analiza, sa vedem care sunt cauzele, de ce nu am facut mai mult si, in acelasi timp, sa vedem unde trebuie sa intervenim", a spus el.

Seful de la Casa Fotbalului a precizat ca a discutat cu Daum despre reactia nervoasa pe care a avut-o, luni, la conferinta de presa dinaintea meciului cu Chile, insa fara a oferi detalii despre aceasta discutie.

"Am discutat cu el despre aceasta reactie. Cateodata, simt o acumulare de rautate din exterior, ca si cand nu s-ar vrea binele nationalei. Toti ar trebui sa ne asumam o perspectiva de a construi, pentru ca toti ne dorim binele echipei nationale.Cui foloseste, daca intram intr-o zona din aceasta de a darama sau chiar de a umili? E foarte greu sa fii in pielea jucatorilor cu aceasta presiune, noi incercam sa luam aceasta presiune de pe umerii lor. In aceasta seara au evoluat jucatori foarte tineri si daca am pune o presiune in plus credeti ca putem obtine foarte mult", a declarat Burleanu.

Presedintele FRF spune ca nu a discutat inca despre posibilitatea ca Daum sa plece, dupa ce sansele de calificare la CM au devenit doar teoretice, dar activitatea selectionerului si stafului sau va fi analizata, apoi se va lua o decizie in Comitetul Executiv.