Primarul Romei, Virginia Raggi (din formatiunea populista "Miscarea 5 Stele"), a anuntat marti ca a cerut guvernului "un moratoriu asupra sosirii de noi migranti" in capitala italiana, apreciind drept riscanta crearea de noi structuri de primire, relateaza AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Roma este supusa unei puternice presiuni migratorii, nu mai putem continua asa", a scris Virginia Raggi, in varsta de 38 de ani, pe pagina sa de Facebook, precizand ca a trimis o scrisoare prefectului Romei, "pentru ca acesta sa ceara Ministerului de Interne un moratoriu asupra primirii de noi migranti in oras".

"Primirea (migrantilor) este una dintre numeroasele urgente pe care le-am mostenit, o urgenta agravata de inertia celor care ani la randul trebuiau sa se ocupe de asistenta pentru migranti", a adaugat tanara primarita a Romei, aleasa in functie in urma cu aproape un an.

"Consider imposibil, chiar riscant, sa permit crearea de noi structuri de primire", a concluzionat ea, mentionand ca va cere sa fie primita de ministrul de Interne, "pentru ca acesta sa intervina pe tema sosirilor necontrolate (de migranti)".