Cel putin 11 persoane au fost ucise si 930 de prizonieri au evadat duminica dupa ce atacatori neidentificati au luat cu asalt inchisoarea in care se aflau, situata in nord-estul Republicii Democratice Congo, anunta Reuters, citand un oficial local. Evadarea are loc la numai o luna dupa ce dintr-o inchisoare de maxima securitate din capitala Kinshasa au evadat peste 4.000 de detinuti.

Aceasta este a patra evadare din Congo din ultima luna si subliniaza nivelul in crestere al nesigurantei, de cand presedintele Joseph Kabila a refuzat sa demisioneze la sfarsitul mandatului sau, in decembrie 2016.

Guvernatorul provinciei North Kivu, Julien Paluku, a declarat ca atacatorii au folosit arme grele, ucigand opt gardieni. In orasul in care se afla inchisoarea, localitate unde opereaza mai multe militii, au fost instaurate restrictii de circulatie, potrivit declaratiilor date de Paluku.

Aproximativ 4.000 de prizonieri au evadat luna trecuta dintr-o inchisoare de maxima securitate din capitala Kinshasa, in urma unui atac de care au fost gasiti vinovati membri ai unei secte separatiste.