Mai multi barbati au efectuat un raid in parlamentul iranian si au declansat un atac sinucigas cu bomba la mausoleul ayatollahului Khomeini miercuri in Teheran, ucigand pana la sapte persoane in dublul atac ce a avut loc in inima Republicii Islamice, scrie presa iraniana, citata de Reuters. Ministerul pentru informatii iranian a transmis ca fortele de securitate au arestat “o echipa terorista” ce planuia un al treilea atac. Statul Islamic a revendicat atentatele. Daca se confirma, ar fi primele atacuri ale fanticilor din gruparea sunnita in interiorul tarii shiite.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE 13.59Seful serviciilor de urgenta a declarat la televiziunea de stat ca cel putin 12 persoane au murit.

Tot IRIB a transmis si ca incidentul din parlament s-a incheiat si patru atacatori sunt morti. Initial se vorbea de doar trei atacatori

UPDATE 13.48 Agentia de presa AMAQ a publicat un video cu un atacator in interiorul parlamentului iranian.

ATENTIE, imagini cu impact emotional:

UPDATE 12.25Statul Islamic a revendicat atacurile, potrivit agentiei de presa a gruparii, AMAQ.

UPDATE 12.05 Ministerul pentru informatii iranian afirma ca atacurile au fost desfasurate grupari teroriste si ca membrii unui al treilea grup au fost arestati inainte sa-si poata desfasura atacul

UPDATE 11.51Un atacator si-a detonat vesta exploziva la mausoleul lui Khomeini, unul a fost ucis de fortele de securitate, iar restul atacatorilor au fost arestati, a declarat guvernatorul Teheranului la televiziunea de stat IRIB.

Hossein Hashemi a spus ca un muncitor a fost ucis in atacul de la mausoleu si mai multi au fost raniti.

UPDATE 11.07Sapte oameni au fost ucisi in atacul de la parlamentul iranian, iar patru sunt ostatici, afirma Tasnim, care citeaza surse de la fata locului. Agentia de presa precizeaza ca informatiile nu au fost confirmate de fortele de securitate.

Tasnim scrie si ca echipa de salvare a ostaticilor din Garzile Revolutionare a ucis unul dintre atacatori in parlament.

“Eram in parlament cand au inceput impuscaturile. Toata lumea era socata si speriata. Am vazut doi barbati tragand la intamplare”, a declarat Reuters un jurnalist care a cerut sa nu i se publice numele.

UPDATE 10.18 Parlamentarul Elias Hazrati a afirmat, potrivit televiziunii de stat, ca trei atacatori, unul cu un pistol si doi cu arme de asalt AK-47 au atacat parlamentul.

Agentia ISNA citeaza o sursa anonima ce a spus ca atacatorul de la mausoleul lui Khomeini s-a aruncat in aer.

UPDATE 09.59 Un barbat inarmat a deschis focul la mausoleul ayatollahului Khomeini din sudul Teheranului si a ranit mai multi oameni, informeaza agentia semi-oficiala Fars. Ayatollahul Ruhollah Komeini este cel care a lansat revolutia islamica in 1979.

UPDATE 09.53 Un paznic a fost ucis de focurile de arma, potrivit Tasnim.

Agentia iraniana semi-oficiala Tasnim scrisese initial ca paznicul si alte doua persoane au fost ranite.

Identitatea si motivul atacatorului sunt inca neclare, noteaza Tasnim.

Martorul a declarat Reuters ca forte de securitate au fost masate in interiorul si in afara parlamentului si ca incidentul s-a incheiat.