Presedintele SUA, Donald Trump, l-a acuzat luni pe primarul londonez Sadiq Khan de "scuze jenante" in urma unei declaratii care ii indeamna pe londonezi sa nu fie alarmati de prezenta suplimentara a organelor de politie pe strazile Londrei, ca urmare a atacului de sambata noaptea, scrie Reuters.

Donald TrumpFoto: Captura YouTube

Khan a declarat, duminica dimineata, ca oamenii vor putea observa o prezenta crescuta a politiei pe strazile capitalei si ca nu trebuie sa se alarmeze din aceasta cauza.

Trump a reactionat pentru prima data duminica, sugerand, intr-un tweet, ca primarul Londrei doreste sa diminueze efectul atacului.

In tweet-ul de luni a mers si mai departe, acuzandu-l pe acesta ca foloseste "scuze patetice".

"Scuze jenante din partea primarului Londrei, Sadiq Khan, care ar trebui sa-si reconsidere spusele conform carora nu exista niciun motiv de a fi alarmat", a scris Trump pe Twitter.

Khan, care apartine de Partidul Laburist din opozitie, este popular in Londra, iar raspunsul sau vizavi de crimele de sambata a fost laudat la scara larga ca fiind unul demn.

Intrebata ce parere are despre criticile aduse de Trump la adresa primarului Londrei, prim-ministrul Theresa May a declarat ca "Sadiq Khan face o treaba buna si este gresit sa mai spunem ceva".