Un angajat al unui fast-food din Barking Road, martor al perchezitiilor efectuate de politistii britanici, a povestit pentruGuardianca in unul dintre apartamentele vizate de anchetatori ar locui si doi romani.Ambasadorul Romaniei la Londra a cerut verificarea informatiilor daca exista intr-adevar romani retinuti si de ce.

MartorFoto: Captura video

UPDATE Dan Mihalache, ambasadorul Romaniei la Londra, a declarat la Antena 3 ca a cerut verificarea informatiilor potrivit carora au fost retinuti si doi romani in urma perchezitiilor.

"Aceasta informatie o am si eu de aproximativ o ora, am cert atasatului nostru de la Ministerul de Interne, domnul chestor Dascalu sa o verifice.

in momentul de fata nu am o confirmare, cand voi avea o informatie sau o dezmintire voi informa opinia publica", a spus ambasadorul la Antena 3.

Acesta a spus ca infirmarea sau confirmarea informatiilor ar putea dura cateva ore pentru ca autoritatile britanice sunt destul de retinute in a da asemenea informatii.

"Cred ca erau sase sau sapte persoane, cred doi dintre erau romani, ceilalti erau negri", a spus angajatul.

Un alt angajat a zis ca romanii vin des si mananca la fast-food.

Trei teroristi au coborat, sambata spre duminica, dintr-o camioneta alba si au inceput sa injunghie oameni pe strada la intamplare. Acestia au fost impuscati mortal de fortele de ordine la 8 minute dupa ce s-a cerut interventia Politiei in zona London Bridge.

Politistii britanici au arestat, duminica, 12 persoane care ar avea legatura cu atacul de sambata spre duminica din Londra, in care sapte persoane au murit, iar alte 48 au fost ranite.