Patru francezi au fost raniti in atentatul de la Londra care s-a soldat cu sapte morti si aproape 50 de raniti, a anuntat duminica Ministerul francez de Externe, relateaza News.ro, citand AFP.

"Patru compatrioti au fost raniti si se pare ca este o persoana deosebit de afectata", a declarat Jean-Yves Le Drian, seful diplomatiei franceze, pentru postul public de radio France info.

Purtatorul de cuvant al Guvernului Christophe Castaner a anuntat initial "doi francezi raniti, dintre care unul in stare grava".

"Concetateni francezi se afla intre victime. Franta face totul pentru a le oferi asistenta", a anuntat de asemenea, intr-un comunicat, presedintia franceza.

Presedintele Emmanuel Macron "adreseaza poporului britanic solidaritatea Frantei, care va continua din toate puterile sa lupte impotriva terorismului, alaturi de Regatul Unit si de toate tarile vizate", a dat asigurari Palatul Elysee.

Trei atacatori aflati la bordul unei camionete au intrat in multime pe London Bridge, iar apoi au atacat trecatori cu cutitul, omorand sapte oameni si ranind alti 48, dupa care au fost impuscati de politie.

Politia a anuntat ca trateaza aceste atacuri - care au avut loc cu doar cinci zile inaintea alegerilor legislative de joi in Regatul Unit - drept "acte de terorism".

Este al treilea atentat din Marea Britanie in mai putin de trei luni.