Presedintele Partidului Popular Austriac, Sebastian Kurz, candidatul conservator la alegerile legislative din octombrie, vrea sa relanseze economia Austriei prin reducerea taxelor si a altor costuri cu cel putin 12 miliarde de euro pe an, pentru a ajuta companiile sa investeasca in crearea locurilor de munca, relateaza Bloomberg, potrivit News.ro.

"Austria a pierdut teren in ultimii ani, ca destinatie de afaceri. Trebuie sa reducem taxele si contributiile cel putin la 40%, de la nivelul actual de 43%", a afirmat Kurz, in prezent ministru de Externe, intr-un interviu prin telefon.

In Austria vor avea loc alegeri anticipate, in octombrie, dupa ce Kurz a rupt coalitia cu social-democratii.

Cele doua partide nu s-au inteles in probleme legate de taxe, migratie si educatie, iar Kurz a decis ca austriecii sa rezolve disputele prin alegeri anticipate.

Social-democratii condusi de cancelarul Christian Kern ar fi dorit sa astepte pana la termenul normal al alegerilor, de anul viitor.

Kurz mai vrea revizuirea politicilor in domeniul imigratiei si limitarea numarului de persoane care vor sa beneficieze de sistemul asigurarilor sociale, care este unul dintre cele mai generoase din lume.

Kurz sustine ca Austria atrage muncitori slab calificati care cer beneficii sociale dupa ce isi pierd locurile de munca. In schimb, Austria ar trebui sa atraga muncitori calificati din intreaga lume.