Rusia isi mentine angajamentul de a adera la Acordul global de la Paris de combatere a schimbarilor climatice, in pofida anuntului Statelor Unite privind retragerea din acord, a declarat vineri vicepremierul rus Arkady Dvorkovich. "Am luat decizia de a adera la acord si nu cred ca ne vom razgandi", a afirmat oficialul rus, citat de Reuters.

Presedintele american Donald Trump a anuntat, joi, iesirea Statelor Unite din Acordul de la Paris privind schimbarile climatice, dupa cum a promis sa faca in timpul campaniei electorale, in numele apararii locurilor de munca ale cetatenilor americani si sloganului "America pe primul loc".

"Statele Unite se vor retrage din Acordul de la Paris asupra climei", a anuntat liderul de la Casa Alba. El a adaugat ca doreste ca "nimic sa nu se poata opune" actiunilor sale de a redresa economia americana.

Donald Trump a mai afirmat ca Acordul de la Paris este in dezavantajul Statelor Unite, dar este dispus sa negocieze un nou acord asupra schimbarilor climatice "in termeni echitabili pentru Statele Unite". Trump considera ca actualul acord nu este suficient de dur cu China si India.

Decizia anuntata joi de Donald Trump a starnit numeroase controverse in randul liderilor politici ai lumii, adancind ruptura dintre Statele Unite si aliatii sai.