Presedintele Donald Trump a anuntat retragerea din Acordul climatic de la Paris, declarand ca "a fost ales sa reprezinte cetatenii din Pittsburg, nu pe cei din Paris", noteaza Reuters.

Donald TrumpFoto: Captura YouTube

"Nu ne dorim ca alti lideri si alte state sa mai rada de noi. Si nu vor mai fi", a adaugat presedintele american.

Decizia pe care a luat-o Donald Trump are rolul de a "indeplini decizia solemna de a proteja America si cetanii sai, de aceea, Statele Unite se vor retrage din acordul climatic de la Paris", a afirmat liderul SUA.

Decizia sa a starnit numeroase controverse in randul liderilor politici ai lumii, adancind ruptura dintre SUA si aliatii sai.

UPDATE:Trump le-a comunicat telefonic lui Merkel, Trudeau si May decizia sa de a se retrage din Acordul climatic de la Paris, potrivit unui oficial al Casei Albe.

Presedintele Frantei, Emmanuel Macron a vorbit cu Donald Trump la telefon si a declarat ca "nimic nu poate fi renegociat cu privire la Acordul de la Paris."

Obama a spus increzator ca statele, orasele si economia din Statele Unite vor face chiar mai mult pentru a proteja planeta.

Elon Musk, presedintele Tesla, a declarat faptul ca se retrage din pozitia de consilier, cu urmatoarele precizari: "schimbarile climatice sunt reale, iar iesirea din Acordul climatic de la Paris nu este o decizie buna pentru America sau pentru lume".

"Canada este profund dezamagita de decizia Statelor Unite de a parasi Acordul de la Paris", noteaza Catherine McKenna, ministrul mediului.