Senatorul american John McCain a spus ca presedintele rus Vladimir Putin reprezinta o amenintare mai mare la adresa securitatii globale decat gruparea terorista Stat Islamic si a avertizat ca Senatul va insista pentru sanctiuni impotriva Moscovei pentru presupusul amestec in alegerile din Statele Unite, scrie Reuters.

McCain, o voce importanta in politica externa din Congresul SUA, a facut declaratiile intr-un interviu in Australia, unde a tinutun discurs despre securitate in drum spre un summit de aparare din Singapore.

"Cred ca el (Putin) este prima si cea mai importanta amenintare, mai mult decat ISIS ", a declarat McCain in interviu pentru televiziunea australiana.

El a spus ca in timp ce nu exista nicio dovada ca rusii au reusit sa schimbe rezultatului alegerilor din SUA, ei inca incearca sa influenteze alegerile, inclusiv votul francez recent.

McCain, care a fost un critic al lui Donald Trump, a spus ca el crede echipa de securitate nationala din jurul presedintelui dezvolta o strategie care va duce la "victoria" in Afganistan, iar Trump are o mare incredere in acea echipa.