Presedintele american Donald Trump a anuntat pe Twitter ca va lua o decizie privind sustinerea sau nu a Acordului pentru clima de la Paris saptamana viitoare. Intre timp, cancelarul german Angela Merkel a declarat, la incheierea summitului G7 din Sicilia, ca dezbaterea privind schimbarea climatica a fost "foarte nesatisfacatoare", notand ca SUA au fost complet izolate in refuzul de a-si exprima clar sustinerea fata de lupta impotriva incalzirii globare, relateaza News.ro citand Reuters.

Summitul G7 din Italia, 2017Foto: g7italy.it

"Voi lua decizia finala privind Acordul de la Paris saptamana viitoare!", a scris el pe Twitter in ultima zi a summitului G7, la care a refuzat sa cedeze in fata presiunilor aliatilor pentru a sustine acordul incheiat in 2015.

"Intreaga discutie despre clima a fost foarte dificila, ca sa nu spun foarte nesatisfacatoare", le-a spus Merkel reporterilor. "Nu exista nici un indiciu daca Statele Unite vor ramane sau nu in Acordul de la Paris", a adaugat ea.

Merkel a adaugat ca si negocierile privind comertul au fost "foarte dure", dar si-a exprima satisfactia ca presedintele american Donald Trump a fost de acord ca, in comunicatul final, sa apara promisiuni de a lupta impotriva protectionismului si angajamente fata de un sistem comercial international bazat pe reguli.