Presedintele francez Emmanuel Macron a parut sa il ignore in mod deliberat pe omologul sau american Donald Trump la summitul NATO de la Bruxelles de joi, la numai cateva ore dupa un dejun de lucru cu el, arata imagini video filmate la reuniunea la varf, relateaza News.ro, care citeaza Huffington Post.

Liderii NATO la summitFoto: Captura YouTube

In clipul publicat de Macron pe contul sau de Twitter, apare liderul de la Elysee indreptandu-se spre ceilalti sefi de stat si de Guvern. In prima faza, el pare sa se duca direct spre Trump, care are mainile intinse, aparent pregatindu-se pentru o primire calduroasa.

Insa, la numai cativa metri distanta, Macron o ia la dreapta si o imbratiseaza pe cancelarul german Angela Merkel. El da apoi mana cu alti lideri, inainte de a da mana si cu Trump.

Nu este clar daca gestul a fost deliberat, insa a avut loc in conditiile in care Trump a criticat aliatii europeni din NATO pentru ca "nu platesc cat ar trebui sa plateasca".

Postarea lui Macron a devenit virala, iar multi par sa aprecieze atitudinea liderului de la Elysee.

Turneul de noua zile in Orientul Mijlociu si Europa al lui Trump a fost marcat de mai multe momente controversate - de la ignorarea premierului canadian Justin Trudeau, care ii facea cu mana, la Papa Francisc care parea foarte trist intr-o fotografie impreuna cu familia prezidentiala americana, la strangerile de mana ciudate cu Macron si cu presedintele Tadjikistanului, Emomali Rahman, precum si la faptul ca l-a impins pe premierul Muntenegrului pentru a ajunge in fata liderilor NATO.