UPDATE Primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, escortat de procurori si CNA, a parasit Primaria in jurul orei 20:00, potrivit deschide.md. Edilul a spus ca nu face niciun comentariu, in timp ce liberalii adunati pe coridoarele institutiei strigau mesaje de sustinere. Altii au incercat sa blocheze microbuzul CNA in care a urcat primarul. Sustinatorii edilului anunta ca isi muta protestul la sediul CNA.

Dorin ChirtoacaFoto: Hotnews

UPDATE 23:45 Dorin Chirtoaca a fost retinut pentru 72 de ore

Amintim caPartidul Socialist a inceput, pe 12 mai, strangerea de semnaturipentru organizarea unui referendum privind revocarea primarului capitalei Chisinau, presedintele Igor Dodon fiind primul care a semnat. Dupa o saptamana, Partidul Liberal, din care face parte si Chirtoaca,a inceput sa stranga semnaturipentru un referendum de demitere a lui Dodon.

Procurorii anti-coruptie din Republica Moldova au perchezitionat joi dupa-amiaza biroul primarului Dorin Chirtoaca, potrivit Agora.md. Operatiunea ar avea legatura cu "dosarul parcarilor cu plata", in care, in urma cu o luna, au fost retinuti un viceprimar si seful Directiei Transport in dosarul parcarilor.

Secretarul Consiliului Municipal (CMC), Valeriu Didencu, si consilierii Oleg Onisenco si Ghenadie Dumanschi au fost retinuti, joi, in urma perchezitiilor desfasurate la Primaria Chisinau, transmite Deschide.md, potrivit News.ro.

Potrivit presei moldovene, procurororii anticoruptie au descins in Primarie si au fugit pe coridoarele intreprinderii "Apa Canal" dupa consilierul Oleg Oniscenco, care era in mijlocul unei sedinte a Cosiliului Municipal Chisinau.

Jurnalistii Radio Chisinau sustin ca o ambulanta a intervenit la sediul Primariei Chisinau pentru Valeriu Didencu.

Aceasta operatiune are legatura cu "dosarul parcarilor cu plata", potrivit unor surse citate de catre Deschide.md

Chirtoaca, lider al Partidului Liberal, este nasul fiicei Elenei Basescu. El este unul dintre principalii sustinatori ai curentului unionist din Moldova, dar a fost permanent contestat pentru modul in care a administrat capitala Moldovei.