Rusia nu-si va revizui pozitia in ceea ce priveste asa-zisele forte de mentinere a pacii din Transnistria, a declarat la Tiraspol reprezentantul special al Moscovei in problema reglementarii transnistrene, Serghei Gubarev, potrivitRadio Chisinau.

Acesta a sustinut ca "mandatul de pacificatori" al militarilor rusi dislocati in regiunea separatista ar putea expira doar dupa solutionarea definitiva a conflictului dintre Chisinau si Tiraspol.

Serghei Gubarev, care se afla intr-o vizita de lucru in Republica Moldova, s-a intalnit astazi la Tiraspol cu liderul administratiei separatiste, Vadim Krasnoselski.

Referind-se la decizia Curtii Constitutionale de la Chisinau, conform careia trupele ruse stationeaza ilegal in Transnistria, el a declarat ca Moscova "nu vede motive sa reconsidere pozitia in privinta fortelor de pacificare, care se afla in regiune", pana la reglementarea politica a conflictului transnistrean, deoarece si-ar fi asumat anumite angajamente in acest sens, relateaza agentia oficiala "Novosti PMR".

De asemenea, diplomatul rus a acuzat autoritatile de la Chisinau si Kiev ar intreprinde masuri unilaterale impotriva Transnistriei, avand in vedere intentia Republicii Moldova si Ucrainei de a institui un control comun pe segmentul transnistrean al frontierei.

In cadrul intalnirii pe care au avut-o, Serghei Gubarev si Vadim Krasnoselski au cerut convocarea cat mai urgenta a unei runde de negocieri in formatul 5+2, pentru a discuta problema posturilor de control moldo-ucrainene comune, potrivit unui comunicat al administratiei liderului separatist de la Tiraspol.