Presedintele rus Vladimir Putin si omologul sau Emmanuel Macron vor discuta despre Ucraina, Siria si "eforturile de lupta impotriva terorismului" in cadrul unei intalniri care va avea loc in 29 mai la Paris, a anuntat Kremlinul, citat de Reuters.

Vladimir PutinFoto: en.kremlin.ru

Potrivit Kremlinului, pe agenda discutiilor va figura si "dezvoltarea relatiilor franco-rusesti in domeniile politic, economic si comercial, cultural si umanitar".

Vladimir Putin a salutat in 8 mai alegerea lui Macron, pledand pentru "depasirea neincrederii reciproce" dintre Franta si Rusia si unirea eforturilor pentru "asigurarea stabilitatii si securitatii internationale".

Cei doi lideri au avut o prima discutie telefonica in 18 mai, la initiativa lui Vladimir Putin.

Ambasadorul Rusiei in Franta, Alexandr Orlov, a apreciat recent ca cel mai "arzator" subiect este legat de Siria, in conditiile in care Macron "pare mai determinat decat Francois Hollande", potrivit AFP.

"Ne asteptam sa dea dovada de o mai mare autonomie de decizie decat Francois Hollande ramanand in acelasi timp in cadrul aliantelor traditionale ale Frantei", spunea acesta.

Echipa de campanie a lui Emmanuel Macron si-a exprimat deschis neincrederea fata de Rusia, pe care a acuzat-o ca a facut demersuri impotriva candidatului sau.