Procurorii financiari francezi au lansat o investigatie in legatura cu un contract de 6,7 miliarde euro (7,5 miliarde de dolari), din 2008, intre furnizorul naval DCNS si Brazilia, care a inclus vanzarea a cinci submarine, potrivit cotidianului francez Le Parisien, relateaza Reuters.

Ancheta, inceputa in octombrie anul trecut, se refera la potentiala "coruptie a functionarilor straini" si este legata de o ancheta braziliana numita Lava Jato sau Car Wash, initiata in 2015 pentru a investiga presupusa mituire a sute de politicieni si figuri publice, relatat sursa citata fara a mentiona sursele. DCNS a declarat ca nu poate confirma deschiderea unei anchete franceze si a negat implicarea in investigatia braziliana.

"Nu avem nimic de-a face cu cazul Lava Jato. DCNS respecta cu strictete regulile legii din intreaga lume", a declarat un purtator de cuvant pentru Reuters.

Procuratura financiara franceza nu a raspuns imediat solicitarii de informatii ale Reuters.

Ziarul Folha din Sao Paolo a raportat in 2015 ca politia federala braziliana investiga potentiale nereguli in programul militar de construire a unui submarin alimentat cu energie nucleara in parteneriat cu Franta pana in 2023.

Ziarul nu a spus daca DCNS, care este detinuta in proportie de 62% de statul francez si 35% de grupul francez de aparare electronica Thales SA, a fost investigata.