Armata Statelor Unite a trimis doua avione Air Force pentru a escorta un zbor American Airlines in Aeroportul International Honolului, dupa ce un pasager turc ar fi incercat sa intre in carlinga avionului, scrieGuardian.

FBI nu a dezvaluit imediat motivul scandalului, dar presa locala a informat ca un calator a incercat sa isi forteze drumul spre carlinga avionului care zbura din Los Angeles catre Honolului.

Omul a fost blocat de catre un ofiter care era in timpul liber, dar si de catre alti pasageri, iar avionul a aterizat in conditii de siguranta. Nimeni nu a fost ranit.

Un agent federal a declarat reporterilor din Honolului ca pasagerul turc, in varsta de 25 de ani, mai fusese implicat in incalacarea securitatii la aeroportul din Los Angeles.

Autoritaritatile federale pregatesc o plangere penala pentru a-l acuza pe Anil Uskanil de interferente cu un echipaj de zbor. Totodata, Politia aeroportului LAX a spus ca Uskanil fusese retinut, interogat si eliberat mai devreme dupa ce ar fi incercat sa treaca printr-o usa terminala care ducea la aerodrom.

Avionul transporta 181 de pasageri si 6 membri ai echipajului de zbor.