Avocatii Casei Albe au inceput vineri sa se documenteze cu privire la procedura de punere sub acuzare a presedintelui american Donald Trump, pentru a fi pregatiti in eventualitatea initierii unei asemenea proceduri impotriva sefului Statelor UNite ale Americii, arata surse prezidentiale contactate de catre jurnalistii CNN, potrivit News.ro.

Donald TrumpFoto: Captura YouTube

Oficialii prezidentiali cred ca presedintele se bucura in continuare de sprijinul aliatilor republicani, iar o procedura de punere sub acuzare nu este in acest moment pe masa discutiilor din Congres.

Chiar si democratii au incercat sa calmeze discutiile cu privire la o eventuala punere sub acuzare a presedintelui republican, care a jonglat de la un scandal la altul in ultima saptamana, incepand cu demiterea neasteptata a directorului FBI, divulgarea unor informatii secrete diplomatilor rusi invitati in Biroul Oval si publicarea unui raport a lui James Comey, in care acesta sustine ca Trump i-a cerut din februarie sa renunte la investigatia care-l vizeaza pe Michael Flynn.

Insa, avocatii administratiei s-au consultat in ultima saptamana cu mai multi experti in procedura punerii sub acuzare a presedintelui Statelor Unite.

Consilierul Don McGahn a pus la indoiala aceste pregatiri pentru o procedura de punere sub acuzare, sustinand ca nu ar autoriza o asemenea activitate a avocatilor de la Casa Alba.

Asociatii presedintelui au inceput sa discute despre angajarea unor avocati personali pentru Donald Trump.

Presedintele american, Donald Trump, a negat joi ca ar fi incercat sa intervina in investigatia FBI privind o eventuala ingerinta a Moscovei in alegerile prezidentiale din noiembrie trecut, in care a invins-o pe democrata Hillary Clinton, transmit AFP si EFE.

"Intr-un moment sau altul, i-ati cerut in vreun fel directorului FBI, James Comey, sa inchida sau sa incetineasca o ancheta referitoare la Michael Flynn si...?", l-a intrebat un jurnalist pe Donald Trump, intr-o conferinta de presa sustinuta la Casa Alba cu omologul sau columbian, Juan Manuel Santos.

"Nu, nu. Urmatoarea intrebare?", l-a intrerupt pe ziarist presedintele american, potrivit Agerpres.