​O masina care circula cu viteza a intrat, joi, in mai multi pietoni aflati pe trotuar, in cunoscuta intersectie Times Square din New York, una dintre cele mai aglomerate zone din lume, informeaza Reuters. O persoana a fost ucisa, iar alte 22 au fost ranite in acest incident despre care autoritatile americane spun ca nu sunt indicii ca ar fi un act de terorism.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE 20.42: Primarul din New York a declarat presei ca soferul este un fost miliar, cu cazier judiciar. Un comisar de politie a precizat ca numele acestuia este Richard Rojas, in varsta de 26 de ani.

UPDATE 20.30: Soferul implicat in incidentul din Times Square a fost arestat de doua ori in trecut pentru conducere sub influenta alcoolului, a mentionat un oficial din politie, potrivit Reuters.

UPDATE 20.11: Departamentul de pompieri a revenit pe Twitter cu un bilant actualizat - un mort si 19 raniti.

UPDATE 19.50: FBI va lucra cu NYPD pentru a investiga incidentul din Times Square, scrie Reuters citand oficiali din serviciile de ancheta.

Si AFP scrie ca politia new-yorkeza a confirmat ca este vorba, conform informatiilor preliminare, de un "accident", fara a oferi insa si alte detalii deocamdata.

UPDATE 19.46: Departamentul de pompieri din New York anunta pe Twitter ca bilantul incidentului din Times Square este de un mort si 12 raniti.

"FDNY confirma un mort si 12 raniti in accidentul de masina din Times Square", a scris intr-un tweet Departamentul de pompieri (Fire Department of New York).

UPDATE 19.30: CBS anunta, citand surse din politie, ca incidentul din Times Square nu este legat de terorism

UPDATE 19.26: 13 persoane au fost ranite in incident, anunta Departamentul de pompieri din New York, potrivit Reuters.

UPDATE 19.17: Masina care a intrat in pietoni este o Honda de culoare rosie. Soferul a fost scos din vehicul, informeaza CBS New York.

Deocamdata nu se stie motivul din spatele acestui incident - daca soferul avea o problema medicala sau e vorba de altceva.

Martorii au relatat ca soferul, care conducea cu viteza, a intrat pe contrasens si apoi pe trotuar, lovind pietonii. Masina s-a oprit intr-un stalp, la intersectia strazilor 45 si Broadway.

Sapte persoane au fost urcate pe targi, au mai povestit martorii, mentionand ca pe jos erau imprastiati multi pantofi, iar o persoana era acoperita cu o patura murdara de sange.

UPDATE 19.14: Unul dintre pietonii raniti a declarat pentru Reuters ca actiunile soferului par sa fi fost "intentionate".

UPDATE 19.12: Cel putin o persoana si-a pierdut viata, anunta Reuters citand martori.

Si NBC News relateaza, citand un oficial, ca cel putin o persoana a decedat.

Departamentul de politie din New York a incercuit zona.

Un martor a relatat pentru Reuters ca cel putin 10 persoane primeau ingrijiri, pe asfalt, in urma incidentului produs in zona turistica din Midtown Manhattan.