"Bucuros si motivat sa ma intorc acasa", este ceea ce a declarat mexicanul Juan Pedro Franco, barbatul cel mai greu din lume care a iesit miercuri din spital unde a fost supus unei interventii chirurgicale de micsorare a stomacului pentru a-l ajuta sa piarda din greutate, relateaza EFE, citata de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Franco, care cantareste acum 420 de kilograme, a fost supus la 9 mai unei interventii de reducere a stomacului pentru a ramane cu capacitatea unui pahar de apa (circa 25 de centilitri), in loc de cinci litri cat avea initial.

Recuperarea lui Juan Pedro este 'favorabila' si a demonstrat o evolutie surprinzatoare inca din prima zi a operatiei, a declarat presei medicul Jose Antonio Castaneda. Franco urmeaza un regim de mancare pasata, pe care o asimileaza in mod adecvat, pe langa ingerarea de suplimente alimentare si multivitamine.

Medicul sau a spus ca tanarul in varsta de 32 de ani va ramane sub control strict medical, nutritional si psihologic, in perspectiva unei alte operatii peste sase luni, cand i se va instala laparoscopic un bypass gastric, care ii va permite sa solutioneze definitiv problema obezitatii sale extreme.

Cazul lui Juan Pedro reprezinta un progres in medicina, mai ales intr-o tara ca Mexicul care ocupa unul din primele locuri pe plan mondial la obezitate si unde centrele nu sunt pregatite cu personal si infrastructura pentru a se ocupa de astfel de pacienti, a declarat medicul sau.

Franco va mai pierde din greutate cu ajutorul bypass-ului gastric dar va avea nevoie de cel putin 18 luni pentru a se da jos din pat si a putea merge din cauza ulceratiilor si linfedemelor prezente la picioare. Una din marile dorinte ale lui Juan Pedro este de a putea merge din nou dupa ce a stat trei ani in pat.

Tanarul, care a ajuns sa cantareasca 595 de kilograme, a spus ca este logodit si constient de faptul ca reprezinta "un caz special". El a incurajat si alte persoane care sufera de obezitate morbida sa-i urmeze exemplul si sa ceara ajutor.