Baietii care urmeza cursurile unei scoli private din Londra ar putea avea voie sa poarte fuste la ore, daca un plan in acest sens va fi aprobat, relateazaBBC.

Scoala din Highgate ia in considerare uniforme mixte pentru elevi, dupa ce directorul unitatii de invatamant a spus ca numarul copiilor care isi pun la indoiala genul si orientarea sexuala este din ce in ce mai mare.

Scoala a fost, de asemenea, incurajata sa aprobe toalete unisex si deschiderea catre toate sporturile pentru toti elevii.

Astfel, fetele pot purta pantaloni, sacouri si cravata, dar in acest moment baietii nu au voie sa poarte fuste, desi asta s-ar inscrie in noul cod de imbracaminte propus.

Directorul unitatii de invatamant, Adam Pettitt, a spus ca ideea uniformelor neutre a venit dupa o sesiune de intrebari si raspunsuri cu elevii sai. Potrivit acestuia, nu face altceva decat sa ofere sansa elevilor de a se imbraca potrivit genului lor.

“Vedem alaturi de celelalte scoli si organizatii de tineri ca numarul elevilor care isi pun intrebari cu privire la identitatea de gen este mai mare decat in trecut”, a spus directorul unitatii de invatamant.

“Daca ei se simt mai fericiti si mai sigur de cine sunt, atunci trebuie sa fie un lucu bun”, a adaugat Adam Pettitt, care a subliniat ca parintii vot fi consultati inainte de a fi introduse schimbarile.