Papa Francisc si-a exprimat neincrederea, sambata, in legatura cu aparitiile aproape zilnice ale Fecioarei Maria la Medjugorje, o localitate din Bosnia si Hertegovina, viziuni care atrag circa un milion de pelerini pe an, informeaza duminica AFP, citata deAgerpres

Papa FranciscFoto: Captura YouTube

In iunie 1981, sase copii si adolescenti bosniacii au avut viziuni cu Fecioara Maria la Medjugorje, acestea continuand si in prezent, cu regularitate, manifestandu-se la unii dintre acesti martori ajunsi la varsta adulta, mentioneaza sursa citata.

Insa, femeia care le apare acestora "nu este mama lui Iisus", este de parere Papa, care a facut aceasta declaratie in avionul ce a decolat sambata din Portugalia catre Vatican dupa ce suveranul pontif i-a canonizat pe Francisco Marto si pe sora sa, Jacinta, doi dintre cei trei mici pastori care au afirmat ca au vazut-o de sase ori pe Fecioara Maria in 1917 la Fatima.

Papa a sustinut ca aceste aparitii trebuie sa fie in continuare cercetate de Biserica si s-a aratat "suspicios" cu privire la presupusele astfel de evenimente care au loc in ziua de azi la Medjugorje. "Personal sunt mai neincrezator, o prefer pe Fecioara ca Mama, Mama noastra, si nu pe o femeie care conduce un birou, care trimite zilnic un mesaj, la o anumita ora. Aceasta nu este Mama lui Iisus. Iar aceste asa-zise aparitii nu au prea mare valoare", a spus Papa mentionand ca isi exprima "parerea personala" si ca Fecioara Maria nu functioneaza pe sistemul "veniti maine la aceeasi ora si va voi da un mesaj pentru oamenii aceia", mai arata sursa citata.

Papa s-a aratat mai ingaduitor cu privire la viziunile initiale, din 1981, pe care pana in prezent nu le-a respins.

Papa Francisc i-a canonizat, sambata, pe doi dintre copiii vizionari de la Fatimain prezenta a sute de mii de credinciosi.