James Comey, fostul director al FBI destituit saptamana aceasta de presedintele american Donald Trump, a refuzat o invitatie a Comisiei pentru Informatii din cadrul Senatului de a fi audiat pe aceasta tema pe 16 mai, dupa ce Trump l-a avertizat sa nu vorbeasca, relateaza News.ro citand Radio Free Europe-Radio Liberty.

HotNews.roFoto: Hotnews

Comisia, care se afla in mijlocul unei anchete cu privire la o presupusa interferenta rusa in alegerile americane din 2016, spera sa-l audieze pe Comey cu usile inchise.

Comey superviza, la mpmentul demiterii sale, ancheta FBI cu privire la un presupus amestec rus in alegeri si la presupuse legaturi intre echipa de campanie a lui Trump cu Moscova. Rusia dezminte aceste acuzatii.

"Nu vine sa fie audiat marti, insa speram ca intr-un viitor apropiat sa vina si sa vobeasca cu (membrii) Comisiei noastre", a declarat vineri pentru MSNBC senatorul Mark Warner, democratul cu cel mai inalt rang in aceasta Comisie.

Trump l-a avertizat vineri pe Comey, pe Twitter, sa nu vorbeasca.

"James Comey mai bine sa spere ca nu exista "inregistrari" ale conversatiilor noastre inainte sa inceapa sa le dea drumul in presa!", a scris seful statului.

Acest mesaj al presedintelui a declansat o furtuna la Washington, in contextul in care pare sa sugereze nu doar ca Trump incearca sa-l intimideze pe Comey, ci si ca i-a inregistrat convorbirile telefonice si conversatiile.