Rusia ar putea recurge la masuri de retorsiune impotriva Statelor Unite in urma expulzarii la finalul administratiei Obama a 35 de diplomati rusi si a inchiderii a doua sedii folosite de misiunile diplomatice ale Rusiei in SUA, a declarat vineri consilierul de politica externa al Kremlinului, Iuri Usakov, informeaza Reuters.

"Asteptam restituirea proprietatilor diplomatice ruse inchise ilegal inainte de Anul Nou de catre fostele autoritati americane', a afirmat oficialul rus. 'Am decis sa nu raspundem imediat acestui exces, dar nimeni nu a abolit inca principiul reciprocitatii in diplomatie (...) Rabdarea noastra nu este nelimitata', a completat Usakov, potrivit Agerpres.

El a insistat ca nu sunt excluse represalii din partea Moscovei si ca problema legata de situatia acelor doua sedii a fost abordata de ministrul rus de externe Serghei Lavrov in timpul vizitei efectuate saptamana aceasta la Washington.

In urma dezvaluirilor despre atacurile cibernetice din timpul campaniei electorale americane impotriva echipei candidatei democrate la presedintie, Hillary Clinton, fostul presedinte Barack Obama a ordonat la sfarsitul lunii decembrie expulzarea a 35 de diplomati rusi aflati la post la Washington si San Francisco, inchiderea a doua sedii ale misiunilor diplomatice ruse din New York si Maryland, precum si sanctiuni ce vizeaza serviciile de informatii ruse GRU si FSB.

Presedintele Vladimir Putin a decis atunci sa nu riposteze si sa astepte instalarea noii administratii la Washington inainte de a lua o hotarare.