Telecom Portugalia a fost vizata vineri de un atac informatic, dar serviciile sale nu au fost afectate, a declarat o purtatoare de cuvant a companiei citata de Reuters. Atacul vine in aceeasi zi in care companii spaniole si 16 spitale din Marea Britanie au fost victime ale aceluiasi tip de atacuri, noteaza News.ro.

"Am fost tinta unui atac, asemanator celor care au loc in toata Europa, un atac de proportii, dar niciunul dintre serviciile noastre nu a fost afectat", a explicat reprezentanta Telecom Portugalia.

Compania a dat asigurari ca ia toate masurile necesare, impreuna cu autoritatile nationale, pentru a rezolva situatia.

Compania Energias din Portugalia, cea mai mare din tara, a suspendat accesul la internet pe reteaua sa, ca masura de precautie.

In Spania, Guvernul a anuntat vineri ca un numar mare de companii au fost atacate de hackeri care au infectat computerele cu programe de tip "ransomware".

In Marea Britanie, 16 spitale au fost victime ale unui atac informatic fara precedent in tara. Din cauza blocarii sistemelor, numeroase spitale au fost nevoite sa trimita pacientii, unii in stare grava, catre alte unitati.