Presedintele francez in exercitiu, Francois Hollande, a declarat miercuri ca, desi a "terminat cu ceremoniile de presedinte al Republicii", "nimeni nu se poate distanta" de politica, subliniind ca "exista inca o utilitate", relateaza news.ro citand AFP.

Intrebat daca se retrage din politica, liderul de la Elysee a raspuns: "Nu, am terminat cu ceremoniile de presedinte al Republicii, dar politica este ceva ce fiecare cetatean, indiferent care a fost locul sau, indiferent care a fost rolul sau, indiferent care a fost pozitia sa trebuie sa aiba in suflet", a declarat el la finalul unei ceremonii comemorand abolirea sclaviei.

"Politica este viata Frantei, politica inseamna alegerile esentiale pentru tara si, in concluzie, nimeni nu se poate distanta", a adaugat el.

"Mi-am pus aceeasi intrebare, ce revine fara incetare, cum pot sa fiu util tarii mele? Ei bine, la aceasta intrebare voi raspunde acum: reflectand, muncind, producand si intervenind atunci cand mi se va parea util", a adaugat el.

Francois Hollande a prezidat miercuri ultima sa sedinta de Consiliu de Ministri, la care a luat parte intregul Guvern, insistand asupra importantei dialogului social, cu patru zile inainte sa-i transfere, duminica, cheile de la Elysee succesorului sau Emmanuel Macron.