Presedintele rus, Vladimir Putin, a asigurat ca Rusia ar putea invinge orice agresor, cu ocazia celui de-al 72-lea an de la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Cu toate acesta, el a indemnat la unirea fortelor lumii pentru a face fata terorismului, relateaza AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Rusia a sarbatorit Ziua Victoriei care marcheaza infrangerea Germaniei naziste in 1945 printr-o parada militara in Piata Rosie, moment in care Vladimir Putin a vorbit atat despre puterea pe care o detine statul.

“Lectiile razboiului ne obliga sa ramanem in alerta si fortele armate ale Rusiei sunt capabile sa respinga orice evantuala agresiune” a afirmat Putin la parada. Cu toate acestea, el a subliniat ca, pentru a lupta eficace impotriva teorismului, lumea ar trebui sa isi uneasca fortele.

“Situatia actuala ne obliga sa crestem capacitatea noastra de a ne apara, dar pentru a putea lupta eficace impotriva terorismului, extremismului, neo-nazismului sau altor amenintari, este necesar sa consolidam o comunitate internationala”, a mai spus Putin.

Putin a subliniat ca Rusia este deschisa la cooperare, asigurand ca Moscova va fi “intotdeauna de partea fortelor de pace si a celor care aleg calea unui parteneriat de la egal la egal”.