Casa Alba a explicat luni seara ca fostul presedinte Barack Obama nu era un "mare admirator" al lui Michael Flynn, iar tocmai din acest motiv a tinut sa-l avertizeze pe Donald Trump impotriva numirii acestuia in noua administratie de la Washington, scrie News.ro citand CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

"A aratat clar ca nu este un fan. Si nu cred ca asta e o surpriza avand in vedere rolul jucat in campanie de generalul Flynn. Cred ca presedintele a luat masuri adecvate in momentul corect... atunci cand a simtit ca generalul Flynn l-a indus in eroare pe vicepresedinte, el a luata masuri si isi apara decizia", a declarat Sean Spicer.

Apoi, purtatorul de cuvant prezidential s-a intrebat de ce Obama nu i-a suspendat autorizatiea de securitate lui Flynn.

"Intrebarea pe care trebuie sa v-o puneti in realitate este daca presedintele Obama era intr-adevar ingrijorat cu privire la generalul Flynn, atunci de ce nu i-a suspendat autorizatia de securitate, pe care i-a reinnoit-o cu doar cateva luni inainte?"

Sean Spicer a ridicat semne de intrebare si cu privire la vizita efectuata de Michael Flynn ca vorbitor platit in Rusia, pentru care a primit autorizatie din partea administratiei Obama.

"Existau pasi pe care ii puteau lua daca erau cu adevarat ingrijorati si nu era vorba doar de o dusmanie personala", a completat purtatorul de cuvant de la Casa Alba.

Aceasta reactie vine dupa ce presa americana a dezvaluit ca Barack Obama l-a avertizat personal pe republicanul Donald Trump pentru a nu-l numi in pozitia de consilier pentru securitate nationala la Casa Alba pe Michael Flynn, care si-a dat demisia dupa mai putin de o luna in administratie, ca urmare a dezvaluirii publice a discutiilor repetate purtate de acesta cu ambasadorul rus de la Washington.

Potrivit declaratiilor a trei oficiali din fosta administratie, Obama l-a avertizat pe miliardarul republican cu privire la Flynn in prima discutie purtata in Biroul Oval, la doar 48 de ore dupa ce Donald Trump castigase alegerile prezidentiale din Statele Unite.

Administratia Obama l-a demis in urma cu trei ani pe Flynn de la conducerea Agentiei de Informatii din Aparare.

Decizia de demitere a acestuia a avut legatura cu proasta gestionare a agentiei si problemele temperamentale ale lui Flynn.

In acest sens, fostul presedinte democrat i-a spus lui Donald Trump ca Flynn nu este potrivit pentru o pozitie atat de inalta la Casa Alba.

Acest avertisment a fost lansat inainte de aparitia ingrijorarilor cu privire la legaturile dintre Michael Flynn si ambasadorul Rusiei de la Washington, Serghei Kisliak.