Premierul Marii Britanii, Theresa May, le-a cerut luni alegatorilor britanici sa-i dea un mandat electoral la fel de mare precum al lui Emmanuel Macron, pentru a putea negocia cu usurinta un acord de Brexit cu reprezentantii Uniunii Europene, scrie The Independent, citat de News.ro.

Theresa MayFoto: Agerpres/AP

"Un nou presedinte francez a fost ales ieri. El a fost ales cu un mandat mare, prin care isi poate asuma o pozitie puternica in negocieri", si-a inceput premierul britanic discursul la un eveniment din Harrow.

De asemenea, aceasta a precizat ca va avea nevoie de un "mandat egal ca putere" pentru a avea o pozitie de negociere similara in timpul discutarii termenilor iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana.

"Marea Britanie va trebui sa se asigure ca avem un mandat egal de puternic si o pozitie de putere similara in negocieri", a completat May.

Premierul britanic a explicat ca orice vot pentru conservatori va intari pozitia sa in negocierea acordului de Brexit.

Macron a avertizat ca va fi "dur" in negocierea Brexitului, intrucat scopul sau este sa conserve Uniunea Europeana.

"Nu sa transmitem mesajul ca poti sa decizi sa pleci fara consecinte", a declarat anterior presedintele-ales al Frantei.

Emmanuel Macron a castigat cu 66,10% din voturi alegerile prezidentiale in fata contracandidatei de extrema-dreapta Marine Le Pen.