Frontul National, partidul candidatei la presedintie Marine Le Pen, s-a plans autoritatilor electorale ca alegatorii din mai multe regiuni au primit facsimile rupte ale buletinelor de vot cu numele acesteia, in pachetul de informare de dinainte de alegeri, relateaza Reuters.

Astfel de pachete le sunt trimise tuturor alegatorilor francezi inainte de alegeri. Acestea detaliaza programele electorale ale partidului si contin simulari de buletine electorale cu numele fiecarui candidat pe ele.

”Mai multi cetateni au primit informatiile electorale si doua buletine de vot ale candidatilor pentru alegerile prezidentiale. Cel al candidatei noastre a fost rupt in mod sistematic, in timp ce cel al rivalului nostru, domnul Macron, a fost intact”, a afirmat directorul de campanie al lui Le Pen, David Rachline, intr-un comunicat.

Rachline a numit sapte districte administrative in care au fost anuntate nereguli.

De asemenea, el a spus ca unii primari le-au scris alegatorilor pentru a le oferi instructiuni de vot folosind insemne oficiale, ceea ce contravine Codulului Electoral.

”Multiplicarea acestor actiuni profund antidemocratice reprezinta un atac grav la adresa functionarii republicii noastre”, potrivit lui Rachline.

Comisia Electorala a anuntat intr-un comunicat ca i-a cerut Ministerului de Interne sa se asigure ca astfel de incidente, daca au avut loc, nu vor influenta rezultatul votului.