Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a revenit marti in partidul islamo-conservator aflat la putere, dupa aproape trei ani de cand l-a parasit, punand in practica o prima prevedere a constitutiei revizuite, in urma referendumului din 16 aprilie, scrie AFP.

Erdogan, care oficial a renuntat la orice legaturi cu Partidul Justitiei si Dezvoltarii (AKP) in momentul in care a fost ales presedinte in 2014, a semnat documentul care oficializeaza revenirea sa in aceasta formatiune, intr-o ceremonie care a avut loc la sediul partidului.

Primit cu mare pompa la sediul AKP, pe care l-a co-fondat in 2001, presedintele a pus astfel in practica o prevedere a constitutiei revizuite care spune ca presedintele poate face parte dintr-un partid politic.

Aceasta este prima masura care poate fi aplicata, in conditiile in care majoritatea noilor dispozitii intra in vigoare in 2019.

Proaspat revenit in AKP, Erdogan va viza presedintia partidului intr-un congres extraordinar in le 21 mai, inlocuindu-l pe premierul Yildirim care conduce formatiunea politica din 2016.