Pehnianul a acuzat marti Statele Unite ca au adus Peninsula Coreeana la un pas de un razboi nuclear, in conditiile in care doua bombardiere strategice americane au efectuat zboruri de antrenament impreuna cu fortele Seulului si ale Japoniei, noteaza Reuters.

Kim Jong UnFoto: Captura YouTube

Doua bombardiere supersonice B-1B au efectuat zborurile intr-un climat tensionat de faptul ca Phenianul nu renunta la programele sale nucleare si de rachete, in ciuda sanctiunilor ONU si a presiunilor SUA.

Coreea de Nord a spus ca bombardierele au desfasurat “un exercitiu de bombardament nuclear impotriva unor obiective majore” de pe teritoriul sau intr-un moment in care Trump si “alti instigatori la razboi americani cer vehement o lovitura nucleara preventiva” asupra Nordului.

“Provocarea militara nesabuita impinge situatia din Peninsula Coreeana si mai aproape de razboiul nuclear”, a transmis marti agentia de presa a Phenianului,KCNA.

"Imperialistii SUA cu atitudine de gangsteri s-au comportat extrem de nechibzuit in actiunile lor pentru declansarea unui razboi nuclear in Peninsula Coreeana”, scrie KCNA.

Luni, avioanele B-1B Lancer au decolat de la baza aeriana Andersen din Guampentru misiuni de antrenament alaturi de aeronave sud-coreene, a declarat locotenent-colonel Lori Hodge intr-un comunicat al PACAF.

"Statele Unite desfasoara operatiuni de prezenta continua a bombardierelor ca parte a unei rutine, capacitatea de desfasurare avansata sprijinind securitatea regionala si aliatii nostri din regiunea India-Asia-Pacific", arata sursa mentionata.