Conservatorii crestin-democrati ai cancelarului german Angela Merkel au ajuns la un avans de 7 puncte procentuale in fata social-democratilor cu cinci luni inainte de alegerile de pe 24 septembrie, potrivit unui sondaj publicat de ziarul Bild am Sonntag, citat de Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit cercetarii efectuate de institutul Emnid, crestin democratii si aliatii sai din Uniunea Crestin-Sociala (CSU) ar primi 36% dintre voturi daca alegerile s-ar tine duminica aceasta, acelasi nivel ca in sondajul de saptamana trecuta.

Dar social-democratii (SPD) condusi de candidatul lor pentru functia de cancelar, Martin Schulz, au continuat sa piarda teren, intentiile de vot scazand cu 2 puncte, pana la 29%.

Acest ultim sondaj, realizat cu o saptamana inaintea unor importante alegeri regionale in Schleswig-Holstein, arata ca partenerul de guvernare preferat al CDU/CSU, Democratii Liberi au crescut cu un punct pana la 6%.

Alianta de centru-dreapta nu ar putea obtine totusi o majoritate in parliament, scorurile lor totalizand doar 42%.

Alternativa pentru Germania (AfD), formatiune de extrema-dreapta are, potrivit sondajului 9%. Toate partidele au spus ca nu vor face coalitie cu AfD, lucru ce va ingreuna realizarea unei coalitii de guvernare.