Cancelarul german Angela Merkel si-a exprimat vineri sustinerea fata de Emmanuel Macron, apreciind ca va fi un presedinte "puternic", relateaza Reuters.

"Nu am cea mai mica indoiala ca (Emmanuel) Macron, daca va fi ales, ceea ce doresc, va fi un presedinte puternic", declara sefa Guvernului german intr-un interviu acordat grupului de presa RedaktionsNetzwerk Deutschland (RND) care urmeaza sa fie publicat sambata, potrivit news.ro.

Raspunzand unei intrebari in acest sens, cancelarul apreciaza "perfect ridicol" sa te gandesti ca fostul ministru al Economiei, pe care l-a primit la jumatatea lui martie la Berlin, ar putea sa fie perceput ca un "canis al Germaniei".

Intr-un inerviu acordat vineri Reuters, secreatrul sau de stat insarcinat cu Afaceri Europene, social-democratul Michael Roth, a avertizat impotriva riscului unei sustineri prea apasate a Berlinului fata de Emmanuel Macron.

"Nu trebuie sa dam impresia ca elitele germane sunt in favoarea unui candidat la presedintie care corespunde in principal intereselor Germaniei", a spus el.

Angela Merkel considera, de asemenea, ca asa cum lupta ea pentru interesele germane, Macron va lupta la fel pentru interesele franceze, in cazul in care va fi ales in fotoliul de la Palatul Elysee. Insa, in interesul ambelor tari, continua ea, cuplul franco-german si Uniunea Europeana sunt indispendabile.

Cancelarul, care candideaza pentru al patrulea mandat in alegerile legislative de la 24 septembrie, refuza sa se pronunte in legatura cu felul cum vor arata relatiile dintre Berlin si Paris in cazul alegerii lui Macron.

"Vom vedea. Nu pot sa prezic care vor fi discutiile noastre viitoare cu viitorul presedinte francez", a spus ea.