Un barbat inarmat cu mai multe cutite si suspectat ca voia sa comita un atac terorist a fost arestat joi dupa-amiaza in apropiere de Parlamentul englez din Westminster, teatrul unui atentat in luna martie, a anuntat politia britanica, citata de AFP.

In varsta de 27 de ani, barbatul a fost arestat "sub suspiciunea de posesie de arme, prgatirea si comiterea de acte teroriste", a precizat Scotland Yard, intr-un comunicat. Acesta a fost arestat preventiv.

Potrivit politiei, asupra tanarului arestat au fost gasite mai multe cutite.

Arestarea a avut loc la interesectia strazilor Parlement Street si Parlement Square, in imediata apropiere a Parlamentului din Westminster.

Un martor ocular citat de Daily Mirror relateaza ca a avut loc o altercatie intre barbat si un politist, moment in care din rucsacul acestuia au cazut mai multe cutite.

Nicio persoana nu a fost ranita in incidentul care a avut loc in apropiere de biroul premierului Theresa May, in Westminster, a precizat politia. May nu se afla in Downing Street la momentul incidentului, a precizat purtatorul sau de cuvant.

Un corespondent BBC a scris pe Twitter ca doua cutite au fost vazute pe asfalt in momentul arestarii barbatului.

Acest incident vine la o luna dupa ce un britanic convertit la Islam a intat cu masina in pietoni pe podul Westminster ucigand patru persoane inainte de a injunghia mortal un politist in fata Parlamentului.

Foto 1:

Foto 2: