Papa Francisc a inchiriat o plaja privata in apropiere de Roma, pentru ca o organizatie caritabila sa poata ajuta persoanele cu dizabilitati sa se bucure de mare si de soare, potrivit organizatiei care se ocupa de proiect, relateaza news.ro citand CNN.

Organizatia Opera D'Amore inchiriaza o portiune din plaja La Madonnina inca din 2012 si a echipat-o cu alei, rampe si vehicule pentru apa care sa le poata oferi acces in mare persoanelor in scaune cu rotile sau cu alte probleme medicale, din cauza carora le este greu sa mearga la plaja.

Preotul Konrad Krajewski, trezorier papal, a declarat pentru CNN ca Suveranul Pontif a oferit organizatiei o suma nedivulgata de bani "pentru a sustine proiectul care ajuta tinerii cu dizabilitati si in special pentru a acoperi costul chiriei anuale a plajei cunoscuta ca La Madonnina".

Opera D'Amore a anuntat intr-un comunicat publicat pe site ca a primit informatiile despre donatie "cu entuziasm si uimire".

Un reprezentant al organizatiei caritabile, preotul Massimo Consolaro, a declarat pentru CNN ca sute de oameni cu dizabilitati merg anual pe aceasta plaja si ca numarul lor este in crestere.

Programul este desfasurat de voluntari, inclusiv de personal medical si de asistenti de la Federatia Italiana de Inot Paralimpic, care se asigura ca oamenii sunt in siguranta in apa.

Opera D'Amore a creat spatiul, aflat la sud de Roma, sa fie o "plaja fara bariere arhitecturale sau mentale, unde toata lumea se poate bucura de mare impreuna", a scris organizatia pe site.

Consolaro a precizat ca este singura plaja din regiune care asigura personal si facilitati pentru persoane cu dizabilitati, potrivit news.ro.