Ministrul danez al Apararii a denuntat "atitudinea foarte agresiva" a Rusiei dupa aparitia, duminica seara, a unui raport care vorbeste despre piratarea conturilor de e-mail ale unor functionari din ministerul danez al Apararii de catre un grup de hackeri rusi acuzati de ingerinta in alegerile prezidentiale americane, scrie AFP.

"Participam la un razboi continuu in acest domeniu (...), unde asistam la o atitudine foarte agresiva a Rusiei", a declarat agentiei de presa Ritzau ministrul Apararii, Claus Hjort Frederiksen.

Potrivit raportului Centrului pentru securitate cibernetica, , un grup de hackeri rusi pro-Kremlin a reusit sa penetreze in mesageria electronica a functionarilor ministerului Apararii in 2015 si 2016.

"Mailurile piratate nu contin secrete militare dar este evident grav", a spus ministrul.

APT28, grupul acuzat in raport, este legat de guvernul rus si a fost nominalizat de FBI si de serviciile secrete americane ca aflandu-se in spatele activitatilor cibernetice care au vizat site-uri guvernamentale americane.

In Danemarca, Centrul pentru securitate cibernetica a precizat la inceputul anului ca "amenintarea spionajului cibernetic impotriva autoritatilor si a companiilor daneze" este "foarte ridicata".