Doi politisti au fost raniti si o masina a fost incendiata in timpul protestelor din Koln, sambata, unde aproximativ 600 de delegati ai formatiunii de extrema-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) participa la un congres pentru stabilirea programului politic din campania pentru alegerile generale din Germania, transmite Reuters. Peste 50.000 de persoane sunt asteptate la protestele fata de politicile populiste si antiimgrationiste inaintate de catre AfD.

Presedinta AfD, Frauke Petry, a suferit o infrangere zdrobitoare la inceputul congresului, cand delegatii au votat impotriva motiunii ei privind formarea unor aliante electorale cu alte pardide politice mai degraba decat cu situarea pe termen lung in opozitie.

Petry a anuntat miercuri ca nu va conduce campania electorala pentru alegerile generale.

Un purtator de cuvant al politiei a precizat ca situatia este una ”foarte dramatica” si „chiar agresiva” in unele zone din metropola Koln.

Aproximativ 4.000 de politisti au fost desfasurati pentru a face fata celor 50.000 de protestatari asteptati, printre care se numara inclusiv 1.000 de activisti de extrema-stanga. Autoritatile se tem ca protestatarii vor participa la ciocniri violente cu sustinatorii AfD.

Autoritatile au oprit si legitimat pana la aceasta ora aproximativ 100 de protestatari, dar nicio persoana nu a fost retinuta in Koln.

Jurnalistii N-TV au transmis imagini cu aproximativ 50 de persoane care s-au ciocnit cu politistii calare, acestia din urma fiind nevoiti sa lanseze gaz cu piper impotriva protestatarilor violenti din Koln.