Organizatia jihadista Stat Islamic (SI) a revendicat atacul de vineri, soldat cu doi morti, asupra unui sediu al Serviciului Federal de Securitate (FSB) din Extremul Orient rus, la Habarovsk, potrivit centrului american de supraveghere a site-urilor jihadiste SITE.

Centrul arata ca Amaq, organ de propaganda al SI, a publicat un scurt text in araba pe reteaua sociala Telegram, facand referire la o "sursa de securitate" care revendica acest atac, scrie Agerpres. Conform textului tradus in engleza de SITE, aceasta sursa a indicat ca atentatul a facut trei morti si a ranit alte persoane.

In ce le priveste, serviciile secrete ruse au relatat ca un atacator a intrat in sediul FSB la ora locala 17,02 (07,02 GMT), unde a ucis un agent FSB si un vizitator si a ranit un altul.

"Atacatorul a fost eliminat", potrivit sursei citate.

'Identitatea criminalului a fost stabilita: este vorba despre un locuitor al regiunii Habarovsk, nascut in 1999. Potrivit informatiilor, barbatul facea parte dintr-un grup neonazist', a detaliat FSB intr-un alt comunicat, citat de agentiile de presa ruse.

Incidente armate si atacuri ce vizeaza autoritatile si fortele de ordine sunt extrem de frecvente in Caucazul rus, dar destul de rare in restul tarii.