Candidatii la Presedintia Frantei si-au exprimat solidaritatea fata de fortele de politie in urma atacului armat care a vizat trei ofiteri la Paris, relateaza The Associated Press.

Cei 11 candidati la presedintie participau la un program televizat, cu trei zile inaintea primului tur al alegerilor, in momentul in care a avut loc atacul armat, in care a fost ucis un politist, joi seara, potrivit news.ro.

Candidatul republican (LR, dreapta, in opozitie) Francois Fillon a declarat in aceasta emisiune, pe France2, ca isi anuleaza actiunile de campanie prevazute vineri.

Presedinta Frontului National (FN, extrema dreapta, in opozitie) Marine Le Pen si-a exprimat, pe Twitter, simpatia fata de politisti "vizati din nou".

Emmanuel Macron, candidatul En Marche! (centru) a transmis condoleante familiei politistului ucis.

Candidatul Partidului Socialist (PS, stanga, la putere) Benoit Hamon si-a exprimat intr-un mesaj postat pe Twitter "sustinerea totala" fata de politie in lupta impotriva terorismului.

Primul tur al alegerilor prezidentiale are loc duminica. Primii doi clasati dupa acest scrutin se vor infrunta in turul doi pe 7 mai.