Un atentat cu bomba a avariat miercuri seara o filiala a bancii elene Eurobank in plin centrul Atenei, informeaza AFP, citand o sursa din politie, scrie Agerpres. Un individ neindentificat avertizase despre iminenta exploziei printr-un apel telefonic adresat site-ului de informatii Zugla si politia incercuise zona respectiva.

Dispozitivul exploziv, plasat intr-un rucsac la intrarea in agentie, a fost detonat la putin timp dupa ora locala 22:30 (19:30 GMT) dupa 35 de minute de la apelul telefonic, avariind cladirea si imobile din apropiere, potrivit aceleiasi surse.

Atentatele, fara victime, care vizeaza tinte economice, politice si diplomatice sunt obisnuite in Grecia de cativa ani, fiind atribuite de catre politie grupurilor de extrema stanga si anarhiste.

Ele sunt adesea revendicate in numele organizatiilor acestor miscari, in pofida arestarii si condamnarii la inchisoarea a numerosi militanti.

In aprilie 2014, Banca Greciei a fost tinta unei explozii, revendicate de grupul Lupta revolutionara a carei conducatori executa in prezent pedepse grele cu inchisoarea.