Cea mai mare parte a persoanelor arestate pentru exploatare sexuala in Spania, in 2016, sunt romani, potrivit cotidianului El Pais, citat de News.ro. De asemenea, nationalitatea romana este preponderenta si in cazul victimelor traficului de persoane. Romancele sunt pacalite cu slujbe fictive sau prin metoda "loverboy".

ProstitutieFoto: YouTube

Nationalitatea romana este preponderenta atat in cazul persoanelor arestate pentru exploatare sexuala, cat si in cazul femeilor racolate si fortate sa se prostitueze, potrivit unui raport al Centro de Inteligentia contra el Terrorismo y el Crimen Organizado (CITCO).

”in lumea aceasta nu există niciun fel de scrupule”, spune un comandant al Guardia Civil despre tehnicile folosite de reţele pentru a constrânge victimele.

”Delicvenţii români sunt în primul rând violenţi”, completează un agent al Politiei Nationale.

Potrivit acestora, multe dintre femei sunt inselate cu promisiuni si locuri de munca fictive, iar altele sunt pacalite prin metoda “loverboy” de catre barbatii care le racoleaza.

Astfel, una dintre femei si-a lasat patru copii in Romania, dupa ce i s-a promis ca va castiga bani frumosi ca bona a nepoatei celei care avea sa ii fie “calau” - o femeie care, impreuna cu ajutorul fiicei si a ginerelui, a tinut-o in casa, a fotografiat-o dezbracata pentru a-i oferi serviciile online. Cei trei au fortat-o pe femeie sa munceasca gratis si sa se prostitueze timp de doi ani. Romanca nu a primit decat 2,5 euro pentru fiecare barbat cu care intretinea relatii sexuale, ceea ce i-au facut pe judecatorii sa decida ca femeia a trait in “semi-sclavie”.

Potrivit autoritatilor spanionle, barbatii care racoleaza prin metoda loverboy frecventează sate sărace, la volanul unei maşini, astfel incat sa lase impresia că sunt înstăriţi.

Reuşesc să facă tinere să se îndrăgostească de ei, le garantează o viaţă bună într-o ţară din vestul Europei şi, astfel, le conving să plece cu ei.

”De multe ori le lasă insărcinate si nu pregeta să folosească acesti copii ca unealta de constrângere”, povesteşte Jose Angel Gonzalez, de la Politia Nationala.

Acest lucru i s-a intâmplat unei tinere in varsta de 16 ani. Un loverboy i-a promis o viată de lux in Spania si a dus-o la Figueres (Girona), unde a izolat-o. Inchisa timp de două saptamani, ea a fost maltratata.

A fost dusă apoi intr-un club si obligata sa se prostitueze timp de trei ani, pana cand a ramas insarcinata cu proxenetul sau si s-a intors in Romania. La trei luni după ce a nascut, a fost luata din nou si dusa in acelasi local pentru a se prostitua. Copilul a fost retinut de fratele proxenetului, iar femeia trebuia să predea toti banii pe care ii castiga - 30.000 de euro in decurs de patru ani, potrivit poliţiei.