Coreea de Nord va continua sa efectueze "si mai multe teste cu rachete saptamanal, lunar si anual", in ciuda sanctiunilor internationale si a tensiunilor in crestere cu Statele Unite, a declarat adjunctul ministrului nord-coreean de Externe, Han Song-ryol, intr-un interviu pentru BBC, relateaza News.ro. El a amenintat de asemenea cu un "razboi total" in cazul in care Statele Unite vor fi atat de "nechibzuite incat sa recurga la mijloace militare".

Vicepresedintele american Mike Pence a declarat la randul sau, luni, in timpul unei vizite in zona demilitarizata dintre cele doua Corei, ca nu exclude "nicio optiune" in problema nord-coreeana si ca "era rabdarii strategice" americane fata de Coreea de Nord s-a incheiat.

Si presedintele american Donald Trump i-a transmis luni omologului sau nord-coreean, Kim Jong Un, "sa se tina bine", intr-un moment in care Statele Unite si-au inasprit tonul fata de testele cu rachete balistice efectuate de Phenian.

"Aveti un mesaj pentru Kim Jong-Un?", a fost intrebat Trump de un jurnalist, pe peluza Casei Albe. "Sa se tina bine", a raspuns Donald Trump.