Aeroporturile internationale din trei orase indiene, Mumbai, Chennai si Hyderabad, au fost plasate duminica in alerta maxima de securitate dupa ce politia a primit informatii cu privire la o posibila tentativa de deturnare a unor avioane, informeaza agentia DPA, care citeaza oficialitati indiene si informatii din presa locala, relateaza Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Am sporit si am intarit patrulele si controlul la toate cele trei aeroporturi", a declarat O.P. Singh, director general al Fortei Centrale de Securitate a Industriei (CISF), care supervizeaza securitatea aeroportuara.

Alerta a fost data dupa ce politia din Mumbai a primit informatii privind o posibila tentativa de deturnare a unor aparate de zbor, a transmis postul de televiziune NDTV.

Tuturor companiilor aeriene li s-a cerut sa fie extra-vigilente si sa evite procedurile de check-in facute pe ultima suta de metri, a declarat Singh. "Pasagerilor li s-a cerut sa coopereze si la toate cele trei aeroporturi au fost trimisi caini dresati pentru detectarea drogurilor si a explozibililor", a adaugat oficialitatea indiana.